Jaunumi un apraksti

“Rīgas Krēslu Fabrika” saņem prestižo red dot dizaina balvu

Rīgas Krēslu Fabrikas ražotā taburete BLOOM (dizains - Aldis Circenis) ir pārliecinājusi “red dot award: product design 2012" starptautisko trīsdesmit ekspertu žūriju. Pēc vairāku dienu rūpīgas vērtēšanas BLOOM saņēma vienu no dizaina jomā visiekārojamākajām balvām. Radošie prāti un uzņēmumi no visas pasaules iesūtīja vērtēšanai 4’515 darbus. Tie tika vērtēti 19 kategorijās, no papīra saspraudes līdz mēbelēm, automobiļiem un arhitektūras projektiem. Taburete BLOOM iespaidoja žūriju ar savu augsto dizaina kvalitāti. Šī pasaulē augstu vērtētā balva piešķirta par “smalko dizaina valodu” kategorijā – Dzīvojamās telpas.

Rīgas Krēslu Fabrika pagājušajā, 2011. gadā, uzsāka liekti līmētā saplākšņa sēdmēbeļu ražošanu. Atpazīstamības veicināšanai eksporta tirgos ir radīta atsevišķa tirdzniecības zīme - RIGA ChAIR™. Ar šo zīmolu uzņēmums ražo Latvijā radītas, inovatīvas, augstas kvalitātes sēdmēbeles ar augstu pievienoto vērtību. Tās jau ir guvušas ievērību Stokholmas mēbeļu izstādē, šī gada februārī. Taburete BLOOM ir viens no produktiem, kas ir ieviesti sērijveida ražošanā 2011. gada nogalē. BLOOM dizainu raksturo vieglums, intriģējoša forma, liekti līmēta saplākšņa īpašību pilnvērtīga izmantošana.

 

Red dotdizaina balvas iniciators un CEO, profesors Dr. Peter Zec ir norādījis uz ļoti augsto konkursa līmeni: - “visaugstākās kvalitātes produkti no dažādām industrijas nozarēm šogad ir bijuši pakļauti sīvai konkurencei un kritiskam žūrijas vērtējumam. Ekspertu komanda rūpīgi pārbaudīja un novērtēja katru atsevišķo produktu saskaņā ar visstingrākajiem kritērijiem. Laureāti ir demonstrējuši ne tikai neparasti augstu dizaina kvalitāti, bet arī pierādījuši, ka dizains ir neatņemama inovāciju sastāvdaļa. Izmantojot red dot balvas sniegto augsto atzinību, uzvarētāji var ievērojami palielināt savus panākumus tirgū”.

 

Apbalvotie produkti red dot dizaina muzejā

 

Ar vairāk kā 1500 produktiem 4000 kvadrātmetru platībā, red dot dizaina muzejs ir pasaules lielākā, pastāvīgi darbojošās, mūsdienu dizaina izstāde. No 2012. gada 3. līdz 29. jūlijam muzejā būs apskatāma apbalvoto produktu izstāde – “Dizains uz skatuves – produktu dizains 2012.gada red dot balvas ieguvēji”. Red dot dizaina muzejs ir iemājojis bijušo ogļu raktuvju Zeche Zollverein katlu mājā Esenē, Vācijā. Šajā elpu aizraujošajā atmosfērā, izstādē būs apskatāms arī Rīgas Krēslu Fabrikas ražotā taburete BLOOM.

Red dot 2012. gada balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2. jūlijā slavenā somu arhitekta Alvara Aalto projektētajā Esenes teātrī.

 

Par red dot dizaina balvu

 

Red dotdizaina balvas aizsākumi meklējami 1950. gados. Esošajā formā, balva tiek piešķirta kopš 1995. gada. Sacensība notiek trijās disciplīnās: “red dot balva:produktu dizains”, “red dot balva: komunikāciju dizains” un “red dot balva: dizaina koncepts”. 2011. gadā, visās kategotijās, vērtēšanai savus darbus iesūtīja vairāk kā 14 000 dalībnieku no vairāk kā 70 valstīm. Red dot balva ir viens no starptautiski pazīstamākajiem izcila dizaina kvalitātes zīmogiem. Starp balvas saņēmējiem iepriekšējos gados ir tādi pasaulslaveni zīmoli kā Apple, BMW, Nokia, Elektrolux, Opel, Grohe, Ligne Rosset u.c.

 

Par dizaina autoru:

 

Aldis Circenis – arhitekts, SIA “COPPA LTD”, SIA “Rīgas Krēslu Fabrika” dibinātājs.

No 1992. gada nodarbojas ar sabiedrisko telpu interjeru un mēbeļu dizainu. Piedalījies interjera un mēbeļu projektēšanā LMT, SEB, Swedbank centrālajām ēkām. Realizējis trīs REVAL HOTEL viesnīcu projektus Rīgā.

 

Godalgas:

2003. gadā – 3. vieta žurnāla DEKO rīkotajā dizaina konkursā nominācijā “Labākais rūpnieciskais dizains” par biroja mēbeļu sēriju BLOCKOUT;

2004. gadā – Grand Prix žurnāla DEKO rīkotajā dizaina konkursā nominācijā “Labākais rūpnieciskais dizains” par biroja mēbeļu sēriju OPEN UP;

2008. gadā – Grand Prix Latvijas Dizaineru Savienības rīkotajā dizaina konkursā nominācijā “Labākais privātais interjers” par privātmājas interjeru.

2012. gadā – “red dot award: product design 2012” balva par taburetes BLOOM dizainu.

Atgriezties